«Правий сектор» відстояв № 1 свого виборчого списку Андрія Тарасенка

Cьогодні Вищий адміністративний суд України задовольнив вимогу ПС щодо відновлення у виборчому списку нашого номера першого Андрія Тарасенка.

Центрвиборчком зняв Андрія з перегонів за те, що він начебто має судимість. Хоча судимість Тарасенка, отримана ним за часів злочинного режиму Януковича за участь у знесенні пам’ятника Леніну в столиці, була знята рішенням Шевченківського райсуду ще в червні цього року.

Однак ані ЦВК, ані Київський апеляційний суд, до якого «Правий сектор» звернувся раніше щодо оскарження незаконного рішення, не схотіли навіть слухати наші аргументи.

Врешті, завдяки акціям прихильників та активістів «Правого сектора», нам вдалося відновити справедливість, і тепер ЦВК забовязана повернути Андрея Тарасенка до виборчого списку нашої партії.

Додатково:

Нагадаємо, ЦВК зняла з перегонів Андрія Тарасенка та Романа Хмару (№ 1 та № 16 у виборчому списку «Правого сектора») «у зв’язку з наявністю в них непогашених судимостей».

Ці патріоти і справді притягалися до суду за часів режиму Януковича. Зокрема, Андрій Тарасенко був визнаний винним за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України – «хуліганство, вчинене групою осіб» – за спробу знесення пам’ятника Леніну на Бессарабці у Києві 30 червня 2009 року.

Роман Хмара отримав вирок за знесення пам’ятника Сталіну на території Запорізького обкому КПУ у ніч з 31 грудня на 1 січня 2011 року. Тоді комуністи добилися засудження патріотів за ч.2 ст.194 Кримінального кодексу України – «умисне знищення майна шляхом підпалу, вибуху чи в інший загальний небезпечний спосіб».

Прес-служба партії «Правий сектор»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа