Правий Сектор готовий відкрити Грушевського. Але є одне “але”

ЗАЯВА “ПРАВОГО СЕКТОРУ”

Сьогодні, на нашу вимогу, за рішенням судів було звільнено останнього заручника.

У зв’язку з цим Правий Сектор заявляє про готовність сприяти відновленню транспортного сполучення по вул. Грушевського.

Також, вимагаємо негайного закриття усіх кримінальних справ проти наших побратимів.

У випадку невиконання цієї вимоги у найкоротший термін залишаємо за собою право діяти на власний розсуд.

Лідер “Правого сектору” Дмитро Ярош

Оце одне “але”, непомічене багатьма ЗМІ – це негайне закриття усіх кримінальних справ проти протестувальників. Досі справи не закриті – активісти просто відпущені під домашній арешт.

Наступне повідомлення з цього ж джерела:

Друзі! Я не маю часу відповідати на приватні повідомлення чи брати участь у дискусії в коментарях. Ще раз повторюю, що перемовини щодо заручників / звільнення Грушевського — це перемовини тактичного характеру. Навіть під час безпосередньої війни такі перемовини є можливими. Наші стратегічні цілі лишаються тими ж самими, що й раніше. Про звільнення адмінбудівель ми навіть не думаємо. Розблокування Грушевського (після закриття кримінальних справ) має відбутися з обох сторін. Чи вважаю я стратегію “мирного тиску” (саме тиску, а не його симуляції) більш доречною, ніж відкрите кровопролиття? Так, безперечно, бо з величезною повагою ставлюся до життя тих, хто готовий ним пожертвувати заради Батьківщини. Отож, Правий сектор” буде використовувати усі методи і засоби боротьби, які вважатиме доречними

Врешті, останнє повідомлення, в якому залишилося зрозуміти, як буде “постійно нарощуватись темп Революції,та відкриватись нові фронти”:

Декілька важливих пунктів
1. Т.зв. перемир`я “Правий сектор” і Самооборона використовують для мобілізації, розгортання підрозділів, структуризації та вишколу особового складу.
2. Режим продовжує ескалацію конфлікту та не припиняє силових дій (вбивство активіста у Запоріжжі та побиття і затримання бійців ПС в Одесі). Також, згідно оперативної інформації, режимоохоронці продовжують готувати плани по “зачистці” Майдану та нейтралізації повстанців як в Києві, так і по всій Україні.
3. Протиставити злочинним діям режиму внутрішньої окупації можна тільки Силу, яка базується на ідейності, дисциплінованості, згуртованості та вірі у Перемогу. Отаманщина, анархія, розбрат – це шлях в нікуди.
4. 14 лютого до ПС звернулися комендант Майдану Андрій Парубій та представники Штабу національного спротиву. Вони поінформували нас про те, що згідно їхньої інформації всі заручники звільнені з-під варти, а кримінальні справи мають бути закриті протягом декількох днів. У зв`язку з цим вони звернулися до нас з проханням зробити Заяву щодо сприяння у відновленні транспортного сполучення на вул. Грушевського. Ми пішли назустріч цьому проханню.
5. Вважаю, що тактичний відступ може бути виправданий, якщо підготувати і провести загальнонаціональний Наступ, а також постійно нарощувати темп Революції, відкриваючи нові фронти.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа