Правозахисники протестуватимуть під посольством Франції проти співпраці Олланда з Назарбаєвим

5 грудня об 11:00 правозахисники з Фундації «Відкритий Діалог» організовують протест під Посольством Франції в Україні. Вони закликають Франсуа Олланда не підтримувати антидемократичний режим Нурсултана Назарбаєва. Як відомо, 5-6 грудня Президент Франції відвідає Казахстан з робочим візитом.

У відкритій заяві активісти звернуться до Олланда з проханням зупинити екстрадицію опозиціонера Мухтара Аблязова із Франції до Росії та України, підняти питання про ситуацію з правами людини в Казахстані та не підтримувати диктаторські режими Казахстану та Росії. Вони нагадують про придушення мирного протесту у Жанаозені в 2011 році, після якого громадянське суспільство Казахстану зазнало значних переслідувань.

«Відкритий Діалог» наголошує на тому, що у момент, коли Україна ще не здійснила люстрацію органів прокуратури, не провела реформу правоохоронних органів і не покарала осіб, причетних до вбивств активістів Майдану, екстрадиція опозиціонера Аблязова до України є неприпустимою. «На нашу думку, лідер європейської країни не повинен обмінювати цінності, за які проливалася кров французької нації, на тимчасові вигоди від співпраці з диктатором», – зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Фундація «Відкритий Діалог» протестувала проти продажу Францією авіаносців типу «Містраль» Росії. У Києві та Варшаві відбувалися акції, на яких учасники демонстрували криваві кораблі, які Франція надсилає країні-агресору Росії. Активісти наголошували на тому, що співпрацюючи з Росією, Франція підтримує диктаторський режим Путіна.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа