Правляча партія покладає відповідальність за львівську катастрофу на Садового

Народний депутат України від фракції «Блок Петра Порошенка» Вадим Денисенко в ефірі телеканалу «112 Україна»  заявив, що вирішити проблему Грибовицького сміттєзвалища давно мала місцева влада.

«90 % відповідальності лежить на мерові міста Львова. Тим більше, що це мер міста, який прийшов не рік тому, і це для нього не нова проблема. Андрій Садовий – це людина, яка на посаді мера перебуває другий термін. Тим більше, що до того він був депутатом міської ради. Садовий прекрасно знав, що там відбувається», – заявив Вадим Денисенко.

Народний депутат зауважив, що після трагедії на сміттєзвалищі, акція, яка відбулася у місті Львові проти Садового, показала, що багато людей почали звинувачувати мера в тіньових оборудках.

«Я не хочу особисто його звинувачувати, але ми знаємо, що на будь-якому сміттєзвалищі в Україні існує тіньова система. Приходить сміття,  ти платиш  приблизно два євро за тону, залежно від регіону України, і після цього починається процес сортування. Такий собі «чорний кеш», – зазначив Вадим Денисенко.

Політик наголосив на тому, що місцева влада прикриває свої помилки  політикою.

«Садовий зараз політизує цю ситуацію. Він, насправді, пробує на цьому заробити політичні бали, замість того, щоб починати реально вирішувати дану ситуацію», – наголосив депутат.

Вадим Денисенко запропонував меру міста вирішувати питання на рівні Кабінету міністрів України.

«З моєї точки зору, мер міста Львова повинен був би приїхати до Києва, як мінімум, якщо він вважає, що настільки серйозна проблема. Або він мав відправити свого першого зама, який повинен був би не виходити із Кабміну та стукати в двері та вимагати допомоги. В даному випадку, ми чуємо виключно політичні заяви. Садовий розуміє, що він  втрачає всеукраїнський рейтинг, і розпочинає апелювати до значно вищих посадових осіб, щоб розповідати, що нібито в усьому винні всі. Але принцип «візьми і зроби» чомусь, в даному випадку, забувається», – підкреслив народний депутат.

Крім того, депутат зазначив, що чомусь  ніхто досі не  залучив  нормального та чесного інвестора, який протягом останніх десяти років приходив абсолютно в усі міста України, в тому числі і у Львів.

«Пропозиції були і для того самого Львова, але чомусь за десять років ні Садовий, ні сотні, тисячі інших мерів України не захотіли цього робити. Про це потрібно говорити», – додав Вадим Денисенко.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа