Позиція українських дипломатів

У час, коли погляди всього світу повернуті до України, коли на вулицях українських міст гинуть наші брати і сестри, українські дипломати не можуть залишатися осторонь.

У цих умовах своєю першочерговою місією ми бачимо достовірне і неупереджене інформування міжнародного співтовариства про ситуацію в нашій державі, захист інтересів України, всього Українського народу, кожного Українського громадянина.

Ми завжди виходили і будемо виходити із засадничих принципів – незалежності нашої держави, забезпечення дипломатичними засобами її суверенітету та територіальної цілісності. За цих умов ми не можемо не реагувати на заяви, що доносяться як зсередини, так і ззовні, про можливий розкол нашої держави. Ми рішуче засуджуємо подібні заяви та виступаємо за Україну як єдину, унітарну європейську державу.

Ми вважаємо, що нині настав час компромісу. Ми закликаємо всі сторони зробити все залежне для того, щоб в нашій державі перестала литися кров.

В часи протистояння згадаймо, що об’єднавчими для кожного українського громадянина є загальнолюдські європейські цінності. Тому переконані, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС, з підтримки якої, власне, і розпочався Євромайдан, може об’єднати всіх нас.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа