Позиція НАТО щодо України змінилася на краще

Україна повинна бути вільною у виборі свого політичного шляху, самостійно,  без тиску з боку Росії – заявив  Майкл Тернер, президент Парламентської асамблеї НАТО у неділю  після переговорів з главою делегації України в ПА НАТО. Про це повідомила народний депутат,  голова делегації України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Ми переконані, що Україна має право обирати своє власне майбутнє, незалежно від впливу Росії, її агресії та окупації.  Демократична Україна не становить загрози для будь-кого», – сказав Майкл Тернер під час його прес-конференції у Будапешті.

Як повідомила Іванна Климпуш-Цинцадзе, у кулуарах сесії разом з паном Тернером вона провела двосторонні переговори.

«Під час перемовин, президент Парламентської асамблеї НАТО взяв до відома результати голосування в українському парламенті,  відповідно до яких, більшість депутатів висловилася за відмову від позаблокового статусу України», – повідомила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

На переконання глави української делегації, закони, прийняті Верховною Радою України, допоможуть здійснити реформи, необхідні для наближення до стандартів ЄС і НАТО, і виконати вимоги, які передбачають членство в цих організаціях. «Нашою метою є, щоб українські громадяни повністю підтримали вступ України до НАТО», – наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона також нагадала, що колишній кандидат у члени до НАТО Україна у 2010 році прийняла рішення не вступати у військові союзи.

«Після свого обрання,  Президент Петро Порошенко закликав змінити позаблоковий статус України, оскільки  анексія Криму Росією, її агресія на сході України,  продемонстрували, що позаблоковість не може забезпечити безпеку для нашої країни», – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Народний депутат підкреслила , що позиція НАТО полягає в тому, що їх двері відкриті для України, якщо ми хочемо стати членом цієї організації,  і якщо Україна виконає стандарти та буде дотримуватися принципів, які сповідують країни-члени НАТО.

Received: from 78.111.187.165 (SquirrelMail authenticated user [email protected])  Mon, 18 May 2015 12:04:32 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа