”Повстанська Ватра”: від ідеї – до реалізації

Осінь – пора навчання. Останнім часом все популярнішою є неформальна освіта: це і не дивно, адже, на жаль, викладання в більшості університетів не є фаховим. Зустрічі ж з професіоналами своєї справи – практиками, приносить набагато більше користі. Так, 1-4 жовтня під Києвом відбувся табір «Повстанська Ватра», що зібрав молодь з усієї України для спілкування з відомим та успішними людьми.

Програма включала в себе гутірки з громадської активності, проектного менеджменту, взаємодії медіа та громадських ініціатив, історії України та її боротьби, доступу до публічної інформації в архівах, пошуку ресурсів на реалізацію своєї ідеї та інші. Лекторами стали: Анастасія Станко, журналіст «Громадського»; Ігор Кулик, директор Архіву СБУ; Михайло Бунь, ветеран УПА; Таміла Ташева, кримська татарка, координатор «КримSOS»; Олександра Матвійчук, правозахисник та координатор «ЄвромайданSOS»; Олександр Бойко, ветеран АТО.

«Я відвідував багато шкіл неформальної освіти, але на таких, як «Повстанська Ватра», не був жодного разу. Я впевнений, що отримані тут знання, навики і знайомства, учасники використають для покращення життя у своїх містах», – ділиться враженнями Гліб Стрижко з Дніпропетровська.

Окрім цього, протягом чотирьох днів, учасники розробляли проекти, які були представлені в останній день. Два з них отримали фінансування на реалізацію від організаторів табору – Молодіжного Націоналістичного Конгресу.

«Усі проекти – реальні і дійсно мають соціальну спрямованість. Тому ми допоможемо командам реалізувати кожен проект», – говорить Соломія Фаріон, заступник голови МНК.

Поряд з насиченою навчальною програмою щовечора відбувалися ватри, на яких разом з учасниками говорили та співали Юрко Журавель (лідер гурту «ОтВінта»), Святослав Бойко (лідер гурту «Широкий Лан»), Сергій Василюк (лідер гурту «Тінь Сонця»), Григрій Вагапов (лідер гурту «Вперше Чую»).

Також учасники грали в регбі та прохдили туристичну смугу перешкод з елементами тімбілдінгу.

«Таборів такого формату Молодіжний Націоналістичний Конгрес ще не проводив – мінімум фізичного вишколу, максимум освітньої програми. Ми сподіваємося, що табір спонукатиме молодь змінювати Україну власними ініціативами», – говорить Іван Кішка, голова Молодіжного Націоналістичного Конгресу, для якого «Повстанська Ватра-2015» є вже дев’ятою.

P1110988

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа