«Повстанська абетка» для маленьких патріотів

Вивчати абетку від «А» до «Я» на прикладі славних сторінок історії України – про таке раніше доводилося хіба що мріяти. Добру ідею втілив у реальність історик з Тернопільщини Олег Вітвіцький.

Його «Повстанська абетка» уже набула розголосу в Україні та поза її межами. У Росії її встигли охрестити «фашистською» та «бандерівською». Головний герой – український «суперхлопчик» Алярмик – разом з друзями бореться за свободу Батьківщини. Як пояснює Олег Вітвіцький, цей образ вигаданий, і сама книга більш «літературно-історична», аніж «історично-літературна», проте деякі персонажі легко впізнаються, як, приміром, Адольфик, Ліліпутін, які уособлюють зло.

abetka

Книгу досі ще не представлено у багатьох регіонах України: перешкодили буремні події – спочатку Революція Гідності, потім неоголошена Росією війна. Проте, Абетка настільки затребувана українцями, що вже вдруге перевидана. Відтепер вона доступна і для сумських дітлахів. Сто примірників видання автор передав у Суми через історика, члена Вченої Ради Центру досліджень визвольного руху Геннадія Іванущенка.  

Книгу нині передають у сумські школи. Безумовно, вона допоможе дітям вивчити багато нових слів з історії України. Головне ж, плекатиме паростки патріотизму у душах маленьких українців.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа