Потрібна декриміналізація, а не амністія!

Завершився візит Комісаря з прав людини Ради Європи в Україну. Короткі підсумки візиту:

1. Захарченку – негайно притягнути до відповідальності міліцію, що надмірно застосовувала силу. Захарченко погодився, що застосування кийків та ін. – це було перевищення сили.
2. Захарченку – різко сказав “принипити делегувати функції міліції “тітушкам”. Питання “тітушок” Комісар окремо обговорював з Захарченком. Комісар має докази того, що “тітушки” сильно озброєні.
3. ВР – ввести на одязі “Беркуту” ідентифікаційні номери – це перший крок до подолання безкарності.
4. Потрібна декриміналізація, а не амністія. Амністія – застосовується до тих, хто вчинив злочин і їх вина доведена. А в цьому випадку на вулиці просто хапали невинних людей.

Детальні вимоги до України будуть опубліковані в офіційному звіті. Україна, яка є членом Ради Європи, зобов’язана виконувати ті рекомендації, які надає Комісар в сфері захисту прав людини.

Комісар Нілс Муйжнієкс був в Києві, Вінниці, Запоріжжі та Дніпропетровську.

У середу Комісар доповідає про ситуацію з порушень прав людини на Раді Міністрів Ради Європи. Також, передасть інформацію про ситуацію Комітету з катувань, Генеральному секретарю Ради Європи, Комісару Фюле, ООН та ОБСЄ.

І дуже важливо, що Комісар офіційно заявив, що Україні потрібна окрема місія у зв’язку із величезним порушенням прав людини. Саме це ми його просили. Сподіваємося найближчим часом мати постійних міжнародних спостерігачів за дотриманням прав людини у кожній області, щоб Захарченко більше не міг казати, що “автомайданівці самі підпалюють свої авто, активісти самі ховаються, а катує людей опозиція за гроші”.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа