Потоп нафти з Саудівської Аравії ціною 25 доларів за барель прямує до Європи

oil-saudi-gettyСаудівська Аравія розгортає хвилю сирої нафти до Європи, традиційного запілля для продажу російської нафти, зобов’язавшись поставити регіональним нафтопереробним компаніям її стільки, скільки втричі перевищує звичайне споживання континенту цієї сировини з арабського королівства.

Саудівські поставки в поєднанні з безпрецедентними знижками перетворюють європейський ринок нафти в найгзапекліший куточок все більш гострої битви нафтових цін між Ер-Ріядом і Москвою.

Саудівська Аравія пропонує свою фірмову «Arab Light» в Роттердам за ціною 25 доларів за барель, що є величезною знижкою порівняно з російською Urals.

Європейські нафтопереробні підприємства, включаючи Royal Dutch Shell Plc, BP Plc, Total SA, OMV AG, Repsol SA та Cepsa SA, отримали постачання сирої нафти від державної Саудівської компанії Aramco у кількості, яка значно перевищує їхні нормальні рівні забезпечення сировиною, повідомляють люди, знайомі з їхніми операціями. Діапазон додаткових поставок становив від 25% до 200%, залежно від компанії, сказали джерела The Times в нафтовому бізнесі.

Джерело: economictimes

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа