Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок 03.06.2022

south

1️⃣0️⃣0️⃣ добу протистояння повномасштабному вторгненню рашистів в Україну сили оборони півдня нашої держави продовжують бити ворога і тримати свої позиції.
🚁 Не маючи успіху в просуванні по суші, ворог наніс повітряний удар парою гелікоптерів Ка-52 по наших позиціях. Втрат немає.
✈️ В свою чергу наші Повітряні сили двома Су-25 атакували скупчення противника під Іванівкою на Херсонщині. Армійською авіацією нанесено ще два удари по скупченню противника в районі Солдатського та Давидова Броду.
📡 В деяких громадах Херсонщини відновили мобільний зв’язок і інтернет українських мобільних операторів. Також мобільний зв’язок частково є на деокупованих територіях області: у Кочубеївській і Нововоронцовській територіальних громадах.
🪖 Окупанти побоюються того опору, який наростає серед місцевого населення Херсонської області. Місцеві мешканці продовжують чинити спротив. Щодня в обласному центрі з’являються прапори, мотиваційні написи і “посилання” для окупантів, поширюються листівки. Керівництво окупаційної влади пересувається з великою кількістю охорони, в бронежилетах, у броньованих машинах. Мають острах за своє життя. Тож в район Херсону підтягнули і до 4️⃣ самохідних гармат великої потужності типу «Піон».
🌊 В Чорному морі на виконанні бойових завдань знаходяться 3️⃣ ракетних кораблі та 1️⃣ підводний човен, а також 5️⃣ ВДК. Саме з підводного човна ворог здійснив пуск ракет, з напрямку Криму.
🚀 Одну крилату ракету збито над морем на Одещині, ще 3️⃣ крилатих ракети наші підрозділи влучно збили над Миколаївщиною.
💥 По самому Миколаєву ворог зранку гатив із ствольної важкої артилерії та реактивними системами залпового вогню. Завдяки якісно проведеній роз’яснювальній роботі та вдумливій евакуації цивільного населення, постраждалих нема.
⚡️Ракетно-артилерійськими підрозділами сил оборони в ході виконання вогневих завдань знищено 1️⃣9️⃣ рашистів, гаубицю «Мста-Б», 3️⃣ самохідних гармати «Гіацинт-С» та склад боєприпасів, решта втрат уточнюється.
💣 На Одещині силами оборони системно здійснюються протидиверсійні та інші превентивні заходи, спрямовані на забезпечення безпеки регіону. Не поширюйте інформацію про навчальні та інші дії, про переміщення підрозділів, які забезпечують ваш захист.
✅ Не втрачайте пильності і витримки, впевнено і чітко вживайте заходів безпеки за сигналами тривог, будьте свідомими і довіряйте тільки достовірним джерелам інформації.
🇺🇦 Разом переможемо!
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа