Посольство України в Португалії протестує проти проекту ухвали парламенту про “Київський режим”

Заява Посольства України
в Португальській Республіці
щодо засудження деструктивних дій Комуністичної партії Португалії проти України.
Посольство України в Португальській Республіці рішуче засуджує деструктивні дії Комуністичної партії ПР проти України, які проявляються у поширенні на території Португалії сфальсифікованої інформації про Україну та боротьбу українського народу проти російської військової агресії. Одним із яскравих прикладів вищезазначених деструктивних дій Комуністичної партії Португалії Посольство вважає проєкт резолюції КПП, зареєстрований в Асамблеї Республіки №560/XIV/2 під назвою «Солідарність з українським народом в умовах агресивної ескалації київського режиму».
Це не вперше, коли Комуністична партія Португалії використовує наративи Росії для виправдання її збройної агресії проти України, яка призвела до численних людських жертв (понад 14 тисяч), незаконної анексії Росією Криму та міжнародного збройного конфлікту Росії проти України на Донбасі, який триває вже сьомий рік.
Посольство наголошує на тому, що саме Російська Федерація не виконує Мінські домовленості, саме Росія стягнула до українських кордонів понад 100 тисяч військовослужбовців у квітні цього року, саме російська окупаційна влада порушує права людини в Криму та на Донбасі.
Відповідні резолюції ООН щодо підтримки територіальної цілісності та незалежності України, порушення прав людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь неодноразово підтримані більшістю демократичних держав, в тому числі Португальською Республікою, яка є співавтором згаданих резолюцій.
Особливе обурення викликає звинувачення португальських комуністів у потуранні фашизму українською владою, оскільки українська територія найбільш постраждала від фашистської окупації, а українці зробили вагомий внесок для перемоги у Другій світовій війні.
Розглядаємо згаданий документ як чергову провокацію проти України, її народу, яка виконується у рамках гібридної війни Росії проти України.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа