Посол ЄС в Україні: безвізовий режим залежить від обрання антикорупційного прокурора

Детективи Національного антикорупційного бюро України у жовтні готові розпочати розслідування. Черга – за обранням Антикорупційного прокурора. Про це повідомив сьогодні, 7 вересня, під час брифінгу Директор Бюро Артем Ситник.

Він наголосив, що настав останній етап підготовки до розслідувань – тренінги для детективів. Після цього вони матимуть можливість проводити повноцінну роботу. «Це останній етап нашої дорожньої карти. Все, що від нас залежало, ми зробили, – у жовтні ми готові до розслідувань», – наголосив Ситник.

Водночас він закликав Верховну Раду та ГПУ найшвидше обрати Антикорупційного прокурора, щоб Бюро мало можливість розпочати розслідування. «Ми бачимо, що зараз, після того, як ми впритул підійшли до початку роботи, на жаль, відбуваються не досить зрозумілі для мене процеси в частині призначення Антикорупційного прокурора. Тому я ще раз наголошую і сподіваюсь, що і Генеральна прокуратура України, і Верховна Рада України зроблять все для того, щоб якнайскоріше дати нам Антикорупційного прокурора, і ми отримали можливість проводити ці розслідування», – наголосив Ситник.

Директор НАБУ наголосив, що від успіху розслідувань залежить успіх країни. Таку ж думку висловив Голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, який зазначив, що протидія корупції є основним елементом для можливості отримання безвізового режиму України з ЄС. При цьому він додав, що це не залежить лише від детективів Антикорупційного бюро, але й від обрання антикорупційного прокурора.

«Всі елементи антикорупційної прокуратури мають бути на правильному фундаменті», – додав Посол ЄС в Україні.

Томбінський зазначив, що у тренуванні детективів візьмуть участь західні експерти. «Їх досвід, їх знання допоможуть українським колегам стати на ноги. Мета цих заходів – не відповісти на вимоги ЄС. Мета – в Україні», – сказав Посол ЄС в Україні. У свою чергу Артем Ситник подякував західним партнерам за організацію та проведення тренінгів для детективів Бюро.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа