Посол США проінспектував у Хмельницькому, як американці навчають українські сили спецпризначеня

Посол США в Україні Пайєтт і командувач силами спеціального призначення армії США в Європі генерал-майор Ленґель відвідали навчання сил спеціального призначення у Хмельницькому 20 січня 2016 року

Сьогодні посол США в Україні Джеффрі Пайєтт і командувач сил спеціального призначення армії США в Європі (SOCEUR) генерал-майор Грегорі Ленґель відвідали місто Хмельницький, де американські військові 10-ї групи спеціального призначення тренують українських військових спеціального призначення в рамках Спільної багатонаціональної тренувальної групи – Україна (JMTG-U).

Під час візиту заступник міністра оборони України Долгов і командувач сил спеціального призначення генерал-майор Луньов проінформували посла Пайєтта і генерал-майора Ленґеля про стан реформування сил спеціального призначення України. Делегація також мала можливість побачити на власні очі, як війська США і союзників проводять польові тренування і навчання в класах для українських військових. Навчання спрямовані на зміцнення потенціалу України захищатися від російської агресії.

“Я неймовірно вражений тим, що роблять американські військові спеціального призначення і наші союзники по НАТО задля створення нових підрозділів спеціального призначення в Україні. Було цікаво побачити, як навчають різним військовим спеціальностям – медичній допомозі, влучній стрільбі, будівництву та знесенню споруд, комунікаціям, технологіям – і те, що я побачив сьогодні, підтвердило мою впевненість у тому, що українські військові віддані здійсненню реформ, – сказав посол Пайєтт. – Ця країна пережила неймовірно важкі два роки, маючи справу з агресією, яку вона не розпочинала. Україна досить чітко дала зрозуміти, що готова продовжувати процес реформування –європейських інститутів, військ і сил спеціального призначення за стандартами НАТО – і ми пишаємося тим, що Сполучені Штати є частиною цього проекту”.

Навчання, які проводить Спільна багатонаціональна тренувальна група – Україна в Хмельницькому, відбуваються на запрошення українського уряду і відображають прихильність Сполучених Штатів допомогти Україні побудувати професійній військові підрозділи за стандартами НАТО. З 2014 року Сполучені Штати надали понад 266 млн доларів на обладнання і навчання, щоб допомогти українським військовим краще контролювати і охороняти свій кордон, працювати ефективніше і безпечніше і захищати суверенітет і територіальну цілісність своєї країни.

Джерело: U.S. Embassy Kyiv Ukraine

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа