Посол Сполучених Штатів Америки відвідав Антикорупційне Бюро

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Р. Пайєтт та директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник обговорили результати міжнародного співробітництва та напрямки майбутньої взаємодії.

Під час спілкування з представниками Бюро Посол висловив підтримку Бюро як новоствореному антикорупційному органу України.

«Я дуже радий, що американський уряд, ФБР, наші британські та німецькі колеги, допомагають НАБУ у становленні та розвитку. Ваша робота – надзвичайно важлива для України. Суспільство чекає результатів. Ми готові надалі підтримувати вашу роботу для досягнення цього результату», – сказав Джеффрі Пайєтт.

А. Ситник та Дж. Р. Пайєтт обговорили стан реалізації двостороннього Меморандуму  між НАБУ та Федеральним бюро розслідувань США, представники якого проводять тренінги для співробітників Бюро, а також допомагають під час розслідувань. Під час візиту Посол Пайєтт повідомив директору Антикорупційного бюро, що Відділ з правоохоронних питань Посольства профінансує спільні навчання офіцерів Спеціального підрозділу швидкого реагування США (SWAT) разом із співробітниками управління спеціальних операцій НАБУ з питань проведення арештів з високим ступенем ризику і тактичних правоохоронних операцій.

Крім того, Директор НАБУ розповів Послу США про плани створити кримінальну лабораторію для роботи з електронними пристроями та носіями інформації, обладнання для якої найближчим часом мають поставити британські партнери. Джеффрі Пайєтт відзначив, що працівники ФБР мають унікальний досвід в сфері декодування та відновлення даних, і заявив про готовність і надалі підтримати Бюро у впровадженні новітніх технологій у розслідуваннях.

Нагадуємо, що у лютому 2016 р. Управління аналітики та обробки інформації НАБУ за підтримки Посольства США отримало від ФБР обладнання, яке переводить матеріали кримінальних проваджень із паперових носіїв в електронний формат та аналізує їх.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа