Посла Болгарії в Києві викликали до МЗС України

259127539_1215618385585747_4409072865321973826_n
До Міністерства закордонних справ України викликали посла Болгарії в Києві Костадіна Коджабашева після заяв президента Румена Радева про “російський Крим” під час вчорашніх передвиборчих теледебатів.
Як зазначає МЗС, українська сторона довела до посла позицію про некоректність та неприпустимість висловлювань президента Болгарії Румена Радева стосовно Криму.
В Міністерстві наголосили,, що слова чинного болгарського президента не сприяють розвитку добросусідських відносин України та Болгарії та різко дисонують з офіційною позицією Софії на підтримку суверенітету та територіальної цілісності нашої держави в її міжнародно визнаних кордонах.
“Очікуємо на спростування президентом Болгарії Руменом Радевом його вчорашньої заяви”, – наголошується в заяві МЗС України.
Як зазначається в повідомленні, посол Костадін Коджабашев запевнив у незмінній позиції Болгарії щодо підтримки територіальної цілісності України, у тому числі Криму як невід’ємної частини території нашої держави, та зусиль з деокупації півострова, зокрема шляхом участі Болгарії в роботі Кримської платформи.
Балканський оглядач

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа