Поширення антиукраїнських настроїв у Польщі – сьогодні основна ціль Кремля

Про це на сторінці Facebook написала народний депутат, Голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз.

“Останні декілька місяців Україною і Польщею прокотилася хвиля провокацій. Їх ціль – створити умови для погіршення взаємовідносин між державами. Остання із ланцюга подій – провокація щодо генконсульства Польщі у Львові.

В мене немає жодних сумнівів щодо замовників цієї акції – вони знаходяться в Кремлі. Сьогодні Москва всіма силами намагається створити в Польщі негативне інформаційне тло щодо України і українців, водночас погіршуючи ставлення до поляків в Україні. Саме на це направлені провокації по дві сторони кордону. Мова йде не про поодинокі акції, а про системну роботу в яку включені не тільки маргінали і злочинці, що виконують замовлення, але й праворадикальні елементи з обох боків”, – наголосила парламентар.

“Кремль вкрай боїться зміцнення балтійсько-польсько-українського геополітичного союзу, справедливо вбачаючи у ньому серйозний виклик для планів Росії в регіоні. Саме тому він намагається реанімувати примари минулого, вдається до провокативних дій і співпрацює з радикалами.Поширення антиукраїнських настроїв в Польщі сьогодні основна ціль Кремля. Методи є тупими і грубими, як і всі методи, до яких вдається Кремль. Однак, вони навряд чи є по-справжньому дієвими. В Києві і, на моє глибоке переконання, у Варшаві прекрасно розуміють, хто стоїть за цими «ведмежими» кроками і провокаціями”,- зауважила народний депутат.

“Ні в Україні, ні в Польщі ні на секунду не забувають, хто є найбільшою загрозою для миру в Східній і Центральній Європі. Всі і в Україні, і в Польщі зробили висновки і з трагедії під Смоленськом і з трагедії Донбасу.

Кремлю не вдасться досягнути цілі. А відповідним службам в Україні і Польщі сьогодні потрібно скоординувати зусилля для руйнації планів Кремля в регіоні”, – резюмувала Ірина Фріз.

Нагадаємо, сьогодні вночі невідомі обписали паркан польського консульства у Львові, де з’явився напис білою фарбою «Наша земля», а також закидали червоною фарбою будівлю консульства.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Wed, 8 Feb 2017 20:13:55 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа