Португальський Кашкайш і український Тернопіль об’єднують трудові мігранти

Це дійсно нова для України практика, коли органи місцевого самоврядування починають беспосередньо виходити на міжнародну співпрацю залучаючи при цьому своїх співітчизників, що проживають закордоном.

unnamed(1)
Так, з ініціативи тернопільського муніципалітету, нещодавно був підписаний меромандум про співпрацю з громадською організацією – Спілкою українців у Португалії. Мова йде не тільки про підтримку зв’язків з трудовими мігрантами – вихідцями з тернопільщини. В світлі євроінтеграційних процесів, муніципалітет Тернопіля, таким чином, на практиці почав залучати потужний потенціал “народної дипломатії” для розширення своїх культурних та економічних зв’язків з європейськими країнами. Українські трудові мігранти четвертої хвилі міграції є фактично вже носіями, як мінімум двох культур, розуміючи ментальність і мову країни походження та країни реціпієнта. І маючи вже відповідні зв’язки та знаючи місцеві традиції та порядки можуть ефективно лобіювати інтереси України у країнах, де вони зараз проживають.
Першим, таким кроком, стала сьогоднішня зустріч голови Спілки українців у Португалії – Павла Садохи та представника Спілки – Юрія Білінського з директором Департаменту міжнародних зв’язків, громадськості та протоколу, муніципалітету Кашкайш – Дульсінеїю Родріґеш і її заступником – Педром Кінтелою.
Отже, відповідно до попередніх домовленостей в Тернопілі, члени Спілки представили пропозицію тернопільського Голови  Сергія Надала укласти Угоду про “міста-побратими” між Тернопілем та Кашкайшем. Другим пунктом зустрічі, була пропозиція представників муніципалітету Кашкайшу підписати зі Спілкою меморандум про співпрацю.
Українці складають четверту за кількістю громаду іноземців, що проживають в зоні Кашкайшу. Добре інтегровані, вони вже давно стали невід’ємною частиною культурного різномаїття відомого в Світі туристичного міста.

Прес-служба Спілки українців у Португалії

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа