Порошенко вніс законопроект про скорочення кола осіб, які здають електронне декларування

Президент України запропонував Верховній Раді невідкладно внести зміни до статті 3 Закону України “Про запобігання корупції”, з метою звільнення від електронного декларування військовослужбовців з числа осіб рядового, сержантського, старшинського та молодшого офіцерського складу. Відповідний проект закону №6172 зареєстрований у парламенті 10 березня. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив представник Президента України у Верховній Раді Артур Герасимов.

«Згідно діючого закону, усі військовослужбовці, в тому числі рядові, які проходять службу за контрактом, молодші офіцери мають заповнювати електронні декларації. Закон передбачає кримінальну відповідальність за незаповнення електронної декларації. Давайте собі уявимо сержанта чи лейтенанта, який сьогодні знаходиться в зоні АТО. Він має знайти електронний ключ, знайти комп’ютер з доступом до мережі інтернет та заповнювати електронну декларацію. Проте у бойових умовах зробити це дуже складно, а іноді і неможливо», – пояснив необхідність прийняття змін до закону Артур Герасимов.

За словами представника Президента, діючий закон несе ще одну небезпеку – дані декларантів знаходяться у відкритому доступі. «Відкритість даних абсолютно нормальне явище, коли це стосується народних депутатів чи посадовців вищого рангу. Але коли ідеться про військових, які знаходяться в зоні бойових дій, це означатиме що ворог отримає повну інформацію про них», – сказав Артур Герасимов.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа