Порошенко доручив Уряду змінити позаблоковий статус України і вступити в який-небудь блок

Вчора Президент України своїм указом ввів в дію рішення РНБО України про заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності.

Відповідно до цього рішення основним стратегічним напрямом державної політики у сфері національної безпеки визначається забезпечення готовності сектору безпеки, економіки та суспільства до відбиття збройної агресії проти України.

У листопаді 2014 року заплановано позачергове послання Президента України до Верховної Ради України із визначенням нової Стратегії національної безпеки України.

Відповідно до Указу Кабінет міністрів України має вжити заходів та підготувати проекти документів щодо:

–      зміни позаблокового статусу України,

–      накладення економічних обмежень і санкцій на Російську Федерацію та розробки генеральних директив для подальших перемовин з російською стороною

–      закриття пунктів пропуску на кордоні з РФ та односторонньої демаркації кордону;

–      матеріального забезпечення військовослужбовців та соціального захисту їх сімей, зокрема, вирішення житлового питання, а також порядку визнання учасником антитерористичної операції.

Кабінет міністрів також повинен розробити основні показники державного оборонного замовлення, передбачити відповідні зміни у бюджеті та фінансовій політиці, а також подати на розгляд РНБО нову редакцію Воєнної доктрини України. Також пропонується створити Національний центр кіберзахисту та протидії кіберзагрозам.

Міністерство закордонних справ України отримало завдання з поглиблення співпраці з західними партнерами та отриманню від них військової допомоги. В Апараті РНБО найближчим часом буде створено Міжвідомчу комісію з питань реформування та розвитку сектору безпеки і оборони України.

Джерело http://mediarnbo.org/2014/09/25/%D0%B2%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%B2-%D0%B4%D1%96%D1%8E-%D1%80%D1%96%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8F-%D1%80%D0%BD%D0%B1%D0%BE%D1%83-%D0%BF%D1%80%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B8/

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа