Пора заблокувати Придністров’я

Народний депутат України від фракції Партії “Блок Петра Порошенка” Ірина Фріз на своїй сторінці у Фейсбук заявила про необхідність запровадження жорсткої політики щодо самопроголошеної держави Придністровської Молдавської Республіки як країни, що несе загрозу національній безпеці України.

“Заява Голови Служби безпеки України Василя Грицака щодо доказів планування Кремлем навесні 2015 року дестабілізації півдня України та створення в Одеській області “Бессарабської народної республіки”, підтверджує мою позицію про необхідність впровадження більш жорсткої політики щодо ПМР, як російського плацдарму для наступу на держави регіону”, – заявила Ірина Фріз.

Народний депутат зазначила,  що за словами Голови СБУ, планувався захід зелених чоловічків з території Придністров’я.

“Потім – дестабілізація обстановки в Молдові, Румунії та гібридна війна в Європі”, – написалаІрина Фріз.

Крім того, народний депутат наголосила, що сучасні безпекові виклики в регіоні потребують негайних заходів з демілітарізації ПМР та посилення пунктів пропуску на кордоні України з невизнаним Придністров’ям представниками митних та прикордонних органів Молдови.

“У випадку протидії цим заходам з боку Тирасполя, впевнена у необхідності повного закриття пунктів пропуску на цій ділянці кордону”, – підкреслила Ірина Фріз.

За її словами, мир в регіоні може бути забезпечений лише повним виводом військового контингенту Росії з території ПМР, що є де-юре територією Молдови.

“Переконана у необхідності розглянути питання звернення до європейських наших партнерів з метою встановити умови допуску ПМР на європейський ринок лише за умови виведення російських частин із заміною їх на миротворчу місію ООН або поліцейську місію ЄС”, – резюмувала Ірина Фріз.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа