Помер лідер КНДР Кім Чен Ір

Державне телебачення КНДР у понеділок, 19 грудня, повідомило про смерть північнокорейського лідера Кім Чен Іра. За словами диктора, глава держави помер у суботу, 17 грудня, від надмірних фізичних й розумових навантажень. Йому було 69 років.

Північнокорейське агентство KCNA передає, що в диктатора стався серцевий напад, що підтвердив розтин, зроблений в неділю.

Тіло лідера було доставлене до мавзолею в Пхеньяні, похорони призначені на 28 грудня.

По всій Північній Кореї триває 12-денна жалоба. Сотні людей, як і напередодні, продовжують збиратися біля меморіалів Кім Чен Іру, плачуть і падають на коліна. Багато з них приходять з білими квітами, що стали в Кореї символом жалоби.

На записі, поширеному  Державним Центральним телеграфним агентством Кореї видно, як сотні людей (багато з них, на вигляд, шкільного віку) шикуються біля пам’ятників Кім Чен Іру в шеренги і плачуть.

Цілі групи корейців падають перед меморіалами на коліна, побиваючись за померлим вождем. Окрім молоді, приходять і пенсіонери та військові. Деякі тримають в руках червоні прапори.

Новим “великим вождем” КНДР оголошено молодшого сина колишнього лідера Кім Чен Ина.

“Усі члени партії, військовослужбовці та інші громадяни мають вірно слідувати під керівництвом товариша Кім Чен Ина і захищати і посилювати єдиний фронт партії, армії і населення”, – повідомило Державне Центральне телеграфне агентство Кореї.

Джерело: ТСН

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа