Полтавці закриють серію показів «Срібної землі»

У словнику українського націоналіста немає слова “капітуляція”. Сильніший ворог може нас в бою перемоги, але поставити перед собою на коліна – ніколи”, – лунають величні слова командира Карпатської Січі Михайла Колодзінського в стрічці “Срібна Земля. Хроніка Карпатської України 1919–1939” у відповідь на слова німецького консула Гамількара Гофмана про дозвіл Гітлера Угорщині окупувати Закарпаття.

Відтак, Україна стала першою державою, яка почала боротьбу з фашизмом. Про це йдеться в фільмі, який показували осередки Молодіжного Націоналістичного Конгресу до річниці проголошення Карпатської України – 15 березня 1939 року.

Це – український документальний фільм 2012 року, поставлений режисером Тарасом Химичем, композитором Любомиром Соломченком і продюсером Тарасом Чолієм. Ґрунтовне дослідження історії Закарпаття періоду 1919–1939 років сфільмоване кіностудією «Invert Pictures» на замовлення громадської організації «Західно-Український Центр Історичних Досліджень». «Срібна Земля» продовжує серію документальних стрічок про історію України.

Варто зазначити, що стрічка містить спогади Михайла Петричка – ветерана національно-визвольних змагань, учасника Карпатської Січі, довголітнього члена ОУН. За сприяння Молодіжного Націоналістичного Конгресу вулиця у рідному місті пана Петричка – Чинадієво, була названа його іменем.

Показ фільму у нашомі місті відбудеться 21 березня 2013 року о 16:30 у приміщенні Бібліотеки №2 (вул. Леніна 61, зуп. «Мелькомбінат»)

 

Організатор: Полтавський осередок “Молодіжного Націоналістичного Конгресу”

 

Довідки за телефоном:

050 296 62 70,

095 828 18 37.

 

Електронна адреса: [email protected]

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа