Польща анулювала документи двох кораблів через «Північний потік – 2»

KrebsGeo

Польська влада прийняла рішення позбавити свого прапора два судна, які, як стверджується, беруть участь в будівництві газопроводу «Північний потік – 2», повідомило «Польське радіо».

«Ці два кораблі належать німецькому судновласникові, але плавають під польським прапором. Вони були зареєстровані Морською палатою в Ґданську. Вони працюють над проектом «Північний потік – 2″», – розповів заступник міністра інфраструктури Ґжеґож Вітковський. Мова йде про судна Krebs Geo і Krebs Jet. Чиновник уточнив, що тепер цим кораблям заборонено з’являтися в польських водах.

26 березня голова ради директорів «Газпрому» Віктор Зубков в ході спілкування з журналістами в Берліні заявив, що будівництво газопроводу «Північний потік – 2» буде завершено в цьому році. Раніше компанія-оператор проекту Nord Stream 2 повідомила, що укладання двох ниток газопроводу в територіальних водах Данії планується завершити до кінця квітня 2021 г. Потім будівництво «Північного потоку – 2» було продовжено до вересня. «Газпром» планує ввести його в експлуатацію в 2021 г. 4 березня топ-менеджер німецького концерну Uniper повідомив, що будівництво газопроводу завершено на 98%.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа