Поліція Перемишля закрила провадження у справі плюндрування українських могил

Перемиська поліція повідомила про закриття кримінального провадження у справі плюндрування місця поховання солдатів Української Повстанської Армії та осіб розстріляних у селі Лішня. Подія мала місце наприкінці квітня — у першій половині травня 2016 року у селі Пикуличі на Українському військовому цвинтарі, що неподалік Перемишля. Відповідну постанову оприлюднила прокуратура у Перемишлі.

Тоді на надмогильні плити невідомі прикріпили скляні рамки чорного кольору з польськими написами наступного змісту: «Тут поховані останки бандерівських бандитів, жорстоких катів, мучителів невинних польських жінок та дітей. Пам’ятаємо».

Злочин стосувався санкції статті 262 пп. 1: «Хто оскверню останки, людський прах або місце спочинку померлого, той підлягає накладанню штрафу, покаранню, обмеженню волі або позбавлення волі до двох років».

В обґрунтуванні до постанови про припинення провадження міська поліція у Перемишлі наголосила, що «у ході процесу було здійснено ряд процесуальних та позапроцесуальних слідчих дій, що мали на меті встановлення особи зловмисника. У ході слідчих дій були допитані конкретні свідки, вилучено доказовий матеріал, а також отримано думку фахівців у галузі дактилоскопії, механоскопії і біології».

Далі польські правоохоронці відзначають, що «виконані дії не допомогли у встановленні особи злочинця, а можливості у встановленні обставин злочину вичерпані». Спираючись на вищенаведені факти, поліція повідомила про зупинку кримінального провадження.

Водночас слідчі органи повідомляють про можливість відновлення процесу у разі виявлення нових доказів, що допоможуть у встановленні особи зловмисника.

Джерело: prostir.pl

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа