Поліція Закарпаття затримала міжрегіональну групу постачання та збуту наркотиків

Серед підозрюваних – 40-річний організатор та двоє його спільників. Правоохоронці затримали зловмисників у Закарпатській та Дніпропетровській областях. Наразі вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

В ході проведення оперативних заходів, спрямованих на протидію наркозлочинності, співробітники Головного управління Національної поліції в Закарпатській області заблокували канал постачання наркотиків до регіону. Під час розслідування вдалося встановити, що організатором схеми є 40-річний уродженець Дніпропетровської області, який є керівником однієї з профспілкової організації.

Прибувши до Закарпаття, чоловік продовжив підтримувати зв’язки зі своїми спільниками з Дніпропетровщини. За ініціативи фігуранта, разом вони налагодили схему постачання наркотоварів, які надалі організатор збував мешканцям області.

Правоохоронцям вдалося встановити, що для приховування злочину та швидкої доставки, зловмисники користувалися послугами однієї з логістичних компаній. Під час документування злочинної діяльності оперативники зафіксували близько 10 таких трансферів.

Експерти у своїх висновках підтвердили, що речовина, яку наркоторовцю постачали з Дніпропетровської області, є особливо небезпечним наркотичним засобом. Також протиправну діяльність фігурантів підтверджують зафіксовані правоохоронцями телефонні розмови.

Організатора та двох спільників, які підозрюються в налагодженні міжрегіонального каналу наркоторгівлі, поліцейські затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі повідомили порушникам про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Наразі чоловіки перебувають в ізоляторі тимчасово тримання. За скоєне їм загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Заходи з викриття проводили оперативники кримінальної поліції ГУНП в Закарпатській області та Управління боротьби з наркозлочинністю. Досудове розслідування здійснюють слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів, за процесуального керівництва прокуратури.

 

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа