«Поле боя – Украина. Сломанный трезубец» в Україну ввозити вже не можна

Львівська обласна історико просвітницька організація «Меморіал», виграла справу в Киівському апеляційному адміністративному суді про заборону ввезення на територію України книги анти українського спрямування.

Ухвалою Київського Апеляційного адміністративного суду вфд17 грудня 2015р, № 826/13094/15; зупинити митне оформлення операцій із ввезення на митну територію України книжок видавництва з Російської Федерації ООО «Издательство Яуза», ООО «Яуза-пресс», ООО «Издательство «ЭКСМО», ООО «Алгоритм». Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає. Це Книги відомих сепаратистів: Георгія Савицького («Поле боя – Украина. Сломанный трезубец») (видавництво «Ексмо»), Олександра Сєвєра («Русско-украинские войны») (видавництво «Яуза-Пресс», «Ексмо»), Максима Калашнікова, Сергія Бутковського, співавторів опуса «Независимая Украина. Крах проекта» (видавництво «Фолио») та Федора Березіна, автора фантастичного бестселера, виданого накладом 25 тис. примірників «Война 2010. Украинский фронт» (видавництво «Ексмо»).

 Львівська організація «МЕМОРІАЛ», більше року «воювала», з чинною Українською владою, щоб отримати рішення суду. Десятки звернень та скарг в МВС Укаїни та Львівської обл, СБУ України та Львівської обл , Прокуратуру України та Львівської обл. отримавши стоси відписок про те, що справа захисту свідомості Українців, (при тому, що було надано рецензії на цю «літературу»….), це не справа вищевказаних силових органів….. Не одно разове протесне пікетування, держустанов та «Книжкового форум» у Львові де було представлене Харківське видавництво «Фоліо», що також видавало подібну «Літературу». Складалось враження, що тільки «Меморіалові» це потрібно…

Нарешті «Меморіал» звернувся в Окружний адміністративний суд м. Києва, який також відмовив в забороні ввозу ворожої літератури в Україну. І тільки Киівський апеляційний адміністративний суд зайняв Державницьку позицію – скасував ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва, та задовольнив вимоги Львівської організації «МЕМОРІАЛ».

Голова правління ЛОІППО «Меморіал» – Роман Гунда

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа