Польша подала на Газпром в Стокгольмський трибунал

Польська газова монополія PGNiG подала позов проти “Газпрому” і “Газпром експорту” в Стокгольмський арбітражний трибунал.

PGNiG вимагає змінити цінові умови довгострокового контракту на поставку газу від 25 вересня 1996 року. Польська компанія не наводить деталі позову, посилаючись на характер арбітражних процедур і положення про конфіденційність.

У листопаді минулого року польська монополія оголосила, що прийняла рішення звернутися в міжнародний арбітраж у зв’язку з ціновою суперечкою з “Газпромом”. Ще в квітні 2011 року PGNiG направила російському концерну офіційне прохання про зниження ціни на газ. Паралельно “Газпром” і PGNiG вели переговори про коректування ціни, проте вони не дали прийнятного результату.

В цілому європейські клієнти “Газпрому” нарікають на те, що ціни, закладені в довгострокових контрактах з концерном, перевищують вартість газу на спотовому ринку.

В “Газпромі” ж заявляють, що спотові ринки в даний час недостатньо розвинені, а тому не можуть служити орієнтиром для вартості поставок трубопровідного газу.

За матеріялами Bloomberg

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа