Погоджено маршрути евакуації людей з Маріуполя, Енергодара і Мелітополя

Evakuatsiia-liudej-z-Mariupolia-1024x625

Зранку 31 березня українська та російська сторони погодили 3 гуманітарні коридори для вивозу людей з Маріуполя, Енергодара і Мелітополя. До Маріуполя вже виїхала евакуаційна колона.

Сьогодні вночі ми отримали повідомлення від Міжнародного Комітету Червоного Хреста про те, що РФ підтверджує готовність відкрити доступ гуманітарної колони в місті Маріуполь з транзитом через місто Бердянськ”, — зазначає у своєму зверненні Ірина Верещук.

За її словами, до Маріуполя направляють 45 автобусів. Перші 28 вже близько 9-ї ранку були біля облаштованого росіянами блокпосту біля Василівки, що у Запорізькій області. 17 автобусів в цей час виїхали із Запоріжжя.

Другий гуманітарний коридор має запрацювати з Мелітополя. Там чекають на колону з гуманітарною допомогою, яка на зворотному шляху забере людей.

Третій коридор погодили у напрямку Енергодара, що у Запорізькій області. Коридор має працювати для тих, хто хоче виїхати власним транспортом до Запоріжжя.

Наші військові повністю підтвердили й гарантують повний режим припинення вогню”, — розповідає прем’єрміністерка.

Чи не зірветься евакуація людей, залежить від російських військових, які до цього неодноразово обстрілювали колони людей.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа