Подробиці нальоту російських безпілотників на склади 93 ОМБр

Вже можна з подробицями.

Тисяча тонн боєприпасів була на ТПУ 93 ОМБр під час нальоту ударних БПЛА з 18 на 19 лютого. 1000 000 кілограм боєприпасів.

У тому числі ракети РСЗВ “Град”. Якби вони почали рватися, Сватове, для тих хто живе в Гродівці і навіть Димитрове, здалося б дитячим мультиком зі щасливим кінцем.

Увечері близько 22 годин, було скинуто 5 гранат (орієнтовно РГО), одна з гранат потрапила в ящики зі стрілецькими боєприпасами. Майор Седікін перший зорієнтувався, надів бронежилет і загасив загоряння не чекаючи, поки БПЛА підуть геть.

Другий наліт був близько першої години ночі. Три гранати або бомби із запальною сумішшю. Сталося загоряння очерету, котре було загашено резервною групою під керівництвом Седікіна.

Третій наліт близько 4 години ранку. Два заходи, в кожному по одній гранаті РГО і по одній запальної суміші. Всього 4. Одна з гранат потрапила в цинк з 23мм боєприпасами. Знову резервна група і знову Седікін. Загасили.

Найефективнішими виявились порошкові вогнегасники і пісок.

Стрільба з ЗУшок і стрілецької зброї по БПЛА на жаль, явних результатів не дала. Хоча шматок безпілотника на нібито знайшли.

Напевно пощастило, що спершу атакували гранатами, вибухи яких всіх підняли на ноги. Якби були запальнички, то могли б відреагувати пізніше.

Хоча, потрібно реально розуміти, що так, як Седікін, не чекаючи закінчення нальоту, зразу зорієнтуватися і полізти гасити під розриви, теж далеко не кожен зможе. Ось така війна буває на здавалося б майже мирному ТПУ.

Roman Donik
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа