Податкова незаконно збирає “досьє” на українців

Представники Міжнародної юридичної групи Astapov Lawyers повідомили, що податкова служба вдається до так званих “непрямих методів” оцінки доходів громадян, які не закріплені у законах, тому такі дії держслужби є неправомірними.

Податкова використовує такі методи, коли підозрює громадян у неправдивій декларації про доходи. Зокрема, як нагадує юрист компанії Ганна Яренко, з метою “викриття” громадян, які не декларують реальний розмір доходів або не надають таку зовсім, податкова служба вдається до різноманітних джерел: починаючи від відомостей, отриманих від сусідів, про понесені витрати і закінчуючи інформацією, що надійшла від фінансових установ.

Варто зазначити, що найновіша редакція Податкового кодексу не містить навіть згадки про такі методи. І, у зв’язку з цим, податкові спори за 2011 рік судами було розглянуто з тим же результатом – на користь платника податків.

При цьому Ганна Яренко  констатувала, що ймовірність впровадження в Україні непрямих методів визначення податкових зобов’язань як і раніше залишається, однак на сьогоднішній день чиновники обмежуються лише розмовами про необхідність гармонізації податкового законодавства України до законодавства ЄС в частині імплементації в життя таких непрямих методів.

За матеріалами: ТСН, Новинар

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа