Починаємо семінар «Роль історичної освіти у творенні національної ідентичності»

Як зробити історію популярною?

27 квітня розпочинає роботу Всеукраїнський науковий семінар «Роль історичної освіти у творенні національної ідентичності».

27-28 квітня 2016 року

Наукова бібліотека ім. М. Максимовича Київського національного університету

імені Тараса Шевченка (Київ, вул. Володимирська 58, аудиторія 31)

«Цей семінар є першим заходом Українського інституту національної пам’яті такого масштабу, що спрямований на ґрунтовний аналіз системи історичної освіти. Ми очікуємо плідний обмін думками між науковцями, методистами та викладачами. І сподіваємось, що це надасть поштовх для подальшої дискусії у академічній спільноті», –– зазначила завідувач сектору методичної роботи Ганна Байкєніч.

Протягом двох днів на семінарі працюватимуть п’ять послідовних дискусійних панелей, на яких обговорюватимуться основні проблеми історичної освіти та шляхи оптимізації навчально-виховного процесу. Також відбудеться презентація авторських методик популяризації історії серед дітей та молоді й обговорюватимуться проблеми відображення історії Другої світової війни та Голокосту в шкільних програмах.

Серед учасників заходу: представники Українського інституту національної пам’яті, Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, Інституту історії України та Інституту археології Національної академії наук України, Національного музею історії України, викладачі та вчителі вищих і загальноосвітніх навчальних закладів Волинської, Житомирської, Кіровоградської, Київської, Луганської, Одеської, Черкаської, Харківської, Хмельницької областей.

Організатори: Український інститут національної пам’яті, історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Наукова бібліотека ім. М. Максимовича Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Український інститут вивчення Голокосту «Ткума».

 З програмою семінару можна ознайомитись тут

Участь у семінарі можлива у формі доповіді або участі в обговоренні. Заплановано видання збірки матеріалів. Для цього просимо до 29 березня 2016 року заповнити електронну форму та надіслати на електронну адресу [email protected] флеш-тези доповіді (у разі виступу із доповіддю)

https://docs.google.com/forms/d/1fz1LFd_E0WfVAVkWKQVjuzdwMXkGuTD8mVJdExrRm6M/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link

 Робоча мова – українська.

Організатори залишають за собою право на відбір матеріалів до Програми та подальшого опублікування доповідей у збірнику.

Автори відповідають за повноту висвітлення досліджуваних питань, системність викладу, достовірність наведених фактів, написання власних імен, географічних назв тощо.

Додаткові питання просимо скеровувати до координаторки Ганни Байкєніч (Український інститут національної пам’яті) [email protected]

Тел. (044) 281-08-86

Прес-служба Українського інституту національної пам’яті

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа