Початок Зимового марафону листів для українських політв’язнів

LetMyPeopleGo2

Більшість з нас зустрічатиме зимові свята в теплі, затишку, та з родиною. Українські політв’язні Кремля – з конвоєм, баландою, карцером, забуті на батьківщині… Чи не забуті? Ми можемо показати в’язням, що ми пам’ятаємо, і зробити їх Новий Рік трохи теплішим.

Тому Center for Civil Liberties / Центр Громадянських Свобод спільно із Euromaidan Press в рамках кампанії #LetMyPeopleGo розпочинає традиційний Зимовий марафон листів для в’язнів Кремля 2022, щоб подарувати їм тепло зимових свят. Слово має силу долати відстані та зігрівати серця людей в неволі, серед яких щонайменше 127 громадян України за ґратами в Росії та окупованого Криму, і близько 300 у підвалах окупованого Донбасу.

Це досить різні люди – підприємець Валентин Вигівський, правозахисник Сервер Мустафаєв, громадянський журналіст Сейран Салієв, вчителька Наталія Шило, лікарка Наталія Стаценко, музикант Валерій Матюшенко, пенсіонер Віталій Атаманчук та багато інших.

Аби пройти тюремну цензуру слід дотримуватися простих правил:
▪️ писати російською мовою;
▪️ дотримуватися політичної нейтральності;
▪️ вказувати на конверті рік народження, повне ім’я, по батькові та прізвище адресата;

Повні інструкції дивіться тут:

Написати листа

Там Ви знайдете і актуальні адреси політв’язнів.

Напишіть листа тим, кого чекають вдома! Наша солідарність сильніша, ніж російські тюрми

Якщо ви вирішили написати листа людині, яка знаходиться в окупованому Донбасі або в окупованому Криму, прохання ставити адресу Центру громадянських свобод: 01024 Київ, Басейна 9-Г, оф.25, абонскринька 10. Щонайменше ці листи отримають рідні полонених, якщо жодної можливості передати адресатам у нас не буде. Якщо сумніваєтеся, кому написати – також надсилайте до Центру Громадянських Свобод, їх передадуть тим політв’язням, які отримали найменше листів.

Зробіть фото листа або селфі з підписаною листівкою та опублікуй в соцмережах із хештегами #LetMyPeopleGo #PrisonersVoice – запросіть друзів долучитися! Ви також можете їх запросити до цієї Фейсбук-події.

Марафон триватиме до кінця січня

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа