По Україні хвилею йдуть підсумкові етапи гри “Джура” різних рівнів

Рої, які переможуть на обласному етапі матимуть можливість взяти участь у фінальному всеукраїнському в Закарпатті. Та що робити тим джурам, які змагались, але їх рої зайняли друге або третє місце, адже вони також старались?
Керуючись Положенням про Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру “Сокіл” (“Джура”), затвердженим постановою КМУ від 17.10.2018 р. № 845, в якому для виконання завдання п.2 “організація змістовного дозвілля; запровадження найкращих практик та методик самовиховання як однієї з ключових форм самоврядування молоді» та здійснення п.4 Виховного методу через участь джур у «… заходах національно-патріотичного, військово-патріотичного або громадянського характеру, які проводять заклади освіти, громадські об’єднання, інші організації, установи…» доцільно знайти серед пропозицій щодо літнього відпочинку дітей та молоді у 2024 році проведення таборів, які найкраще відповідають меті і завланням гри «Джура» і взяти в них участь.
Правда такі табори, як правило, не безкоштовні, та якщо місцеві органи влади або органи місцевого самоврядування справді вважають пріоритетом державної політики національно-патріотичне виховання української молоді, то можуть спільно з батьками забезпечити участь джур, які бажають поєднати свій відпочинок з козацьким вишколом.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа