Пластовий наметовий табір «Мамай-2013»

100_3976

У сосновому лісі поблизу Нових Санжар розташувався міжобласний наметовий табір «Мамай-2013». Уже традиційно його щороку влаштовує національна скаутська організація (НСОУ) «Пласт». Цього року організаторам посприяли також окремі благодійники, волонтери з обласної організації «Молода Просвіта», священики Української православної Церкви Київського Патріархату.Таборує близько 50 підлітків із Полтавської, Запорізької, Харківської та Сумської областей.

Навчити молодь давати собі раду у найрізноманітніших ситуаціях, любити природу, розвинути лідерські якості та загалом виховати патріотичного й активного члена суспільства – головна мета пластових таборів. Таборувальники мешкають у лісі, без телевізора, комп’ютера та інших благ цивілізації. Виховання здійснюється за козацькими традиціями, оскільки саме козацька тематика є притаманною для Центральної України, та й саме слово «пластун» означає «козак-розвідник». Звідси й назва табору, присвячена Мамаю – узагальненому образу українців в часи Козаччини, легендарному українському козаку-характернику, який боровся за правду і карав кривдників.

«Ми беремо здобутки наших предків і у доступній цікавій формі передаємо сучасній молоді», – каже член правління з молодіжних питань Полтавської обласної організації партії «За Україну!» , організатор і комендант табору, регіональний представник НСОУ «Пласт» Євген Янкевич.

Головне гасло НСОУ «Пласт» – «Бог і Україна!». Тож, потурбувалися організатори й про духовне й патріотичне виховання: лекції з православного катехізису та з історії України читав студент Київської духовної семінарії Михайло Лівіцький, який також є бунчужним табору «Мамай-2013». Увечері – пісні біля ватри, майстер-класи із виготовлення оригінальних поробок та інтелектуальні ігри.

100_3967

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа