Плани терористів щодо серії терактів в Одесі провалилися

Плани терористів на день визволення Одеси провалилися_html_3888f797У середу 8 квітня працівники Служби безпеки України затримали в Одесі групу диверсантів, які готувалися влаштувати серію вибухів, приурочивши такий «подарунок» до дня визволення міста від німецько-фашистських загарбників. Про це заявив радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

Для затримання бомбістів СБУ провела багатоетапну операцію з рейдом за 20 адресами, в результаті якої було затримано 10 чоловік. У них вилучили зброю, елементи вибухівки, а також агітаційні матеріали. Серед них виявився і кошторис злочинних «заходів». Зловмисники планували начинити саморобні вибухові пристрої цвяхами, гайками та нарізаним залізним дротом, щоб кількість постраждалих була якнайбільшою. Діяли вони під прикриттям громадської організації, погоджуючи свої дії з російськими кураторами провокації. Операція спецслужб триває, і вони продовжують пошук терористів і диверсантів.

З’ясовано, що координували дії терористів співробітники ФСБ Росії, зокрема колишня землячка одеситів Олена Бабініна на прізвисько «Гюрза», яка зараз переховується у Москві. Вже відомо, що «Гюрза» причетна до цілої серії терактів. Перед цим були повідомлення, що вона якийсь час воювала у лавах бойовиків ДНР, була главою партії «Русь».

Та найбільше одеситам Бабініна запам’яталася як голова багатостраждального кредитного союзу «Україна». Перед цим цю посаду обіймав Валерій Кауров, на якого згодом було заведено кримінальну справу за присвоєння коштів вкладників. Усього із КС «Україна» щезло понад 500 млн. гривень. Те що залишилося, привласнила Олена Бабініна.

На даний момент в Одеському СІЗО перебуває ряд осіб, яких Бабініна використовувала для підготовки і організації вибухів. Гроші, які вона їм обіцяла – забрала собі, а людей викреслила зі списків на обмін полоненими для того, щоб з ними не розраховуватися і в майбутньому.

Слід зазначити, що Олена Бабініна має безпосередній зв’язок з Ігорем Марковим – лідером проросійської партії «Родіна», який перебуває у розшуку. А коли лідер «Союзу православних громадян України» сепаратист у бігах Валерій Кауров заочно оголосив про створення так званої «Одеської народної республіки», то у списку її засновників була зазначена і Олена Бабініна. Він назвав себе президентом «ОНР» а її зарахував своїм консультантом.

Москва люб’язно зустріла Олену Бабініну, зважаючи на її прихильність до «русского міра». На конференції політемігрантів і політв’язнів України на тему «Масові репресії, порушення свободи слова і основних громадянських прав на Україні» їй було надано слово. Вислужуючись перед кремлівськими покровителями і видаючи себе за лідера громадської організації «Голос Одеси» та активістку антимайдану, Бабініна , вітала анексію Криму Росією і путінську агресію на Донбасі.

Про те, що нині «Гюрза» разом з СБУ Росії є натхненником і організатором одеських терористів, вона не обмовилася. Та рано чи пізно шахрайка і сепаратистка постане перед судом.

Сергій Горицвіт

На світлині: вилучені у терористів речові докази, Оголошена у розшук Олена Бабініна.

Плани терористів на день визволення Одеси провалилися_html_49702b28

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа