Пізня розплата комуністів за політичне вбивство

Нарешті. Тридцять три роки після політичного замаху на життя хорватського націоналіста С.Джурековіча Вищий земельний суд у Мюнхені засудив двох агентів колишньої розвідки комуністичної Югославії до пожиттєвого ув’язнення. Про це інформувала німецька преса. Підсудних визнали винними у вбивстві 1983 р. в м.Вольфратсгаузені хорватського націоналістичного діяча й противника комуністів Степана Джурековіча

Такий справедливий вирок виголосив суддя Манфред Даустер двом комуністичним агентам кол. Югославії: 74-річному керівникові розвідки Здравку Мустачеві та 71-річному агентові Йосіпові Перковічу. Захист домагався звільнення підсудних, а нинішня Хорватія погодилася передати комуністичних злочинців Німеччині щойно у січні 2014, після настійливого тиску з боку Заходу, який вимагав екстрадицію хорватських комуністів як передумову для прийняття Хорватії в повноправні члени ЄС.

У післявоєнній Німеччині таке засудження має сумну традицію. Адже, вбитих у Мюнхені націоналістичних діячів – публіциста Лева Ребета й Голову Проводу ОУН С.Бандеру, німецьке правосуддя могло розглянути щойно тоді, коли в руки кримінальної поліції Зах.Німеччини здався агент КГБ Б.Сташинський, виконавець замовного політичного вбивства з наказу М.Хрущова й голови КГБ Шелєпіна. В історії злочинів комуністів-большевиків, яка почалася в 1917 р., процеси над Сташинським і – нині – над двома хорватськими агентами (а слідство ще має довести до суду вбивців кол. агента ФСБ у Лондоні), мають збудити свідомість громадськості про постійну небезпеку, яка чигає на вільний світ з боку Кремля, який досі не поховав свої амбіції на світове панування.

Названі судові справи нагадують міжнародній спільноті, що мільйони людей, жертв комуністичного свавілля та їхніх нащадків, вимагають і чекають на той день, коли у Гаазі засідатиме Міжнародний трибунал над злочинними комуністичними партіями, судитиме їхніх ідеологів, керівників і виконавців злочинних наказів над невинними людьми, зокрема, з країн т.зв. колишнього соцтабору, які десятиліттями зазнавали утисків і катувань, живучи під гегемонією Москви.

Українська Інформаційна Служба

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа