Після успіху “антипрокурорського майдану” Одеса переключилась на відставку мера

1 Одесити за відставку Труханова

Активісти «Правого сектору», ВО «Свобода», «Самооборони», Ради громадської безпеки та інших патріотичних організацій натхненні перемогою на «прокурорському майдані», який увінчався звільненням прокурора області сепаратиста Миколи Стоянова, взялися за «гніздо сепаратистів» у міськраді, яку очолює міський голова Геннадій Труханов. Вже чотири дні поспіль на Думській площі під стінами мерії триває акція протесту «Одеса без Труханова», яку ще називають «антитруханівським майданом».

Тут встановлені намети, завезені шини, навколишні паркани і будівлі рясніють плакатами «Одеса – без Труханова», «Виметемо Труху із міста», «Агент ФСБ в Одеській мерії», «МЕРзотнику, поверни кошти із офшорів». Площа стала місцем проведення велелюдних мітингів і народних віче.

Більш як півтисячі учасників майдану 17 квітня знову повністю заповнили Думську площу. Вони заручилися підтримкою багатьох народних депутатів України. Своє віче активісти розпочали з виконання державного гімну України, а також виконання традиційної матірної пісні про Путіна. На майдані йде збір підписів за звільнення Геннадія Труханова з посади міського голови та притягнення його до суду.

2 Акція «Одеса без Труханова»

Виступаючи перед присутніми, отаман Чорноморського Гайдамацького З’єднання Сергій Гуцалюк сказав: «Необхідно ліквідувати корпорацію сепаратистів і ворогів народу, корупціонерів, які засіли в міськраді й прикриваються тим, що їх обрали». Він звинуватив керівництво держави в тому, що воно допустило до влади представників Партії регіонів, які «гальмують суспільство, вчепилися в нього зубами, нігтями і не дають рухатися далі».

Глава Одеської обласної організації об’єднання «Свобода» Павло Кириленко вказав, що «Одеса кожного дня перебуває у небезпеці, маючи мера-сепаратиста; відомо, яка бандитська зграя його поставила», і назвав Труханова «козирем для Путіна і можливою часткою Мінських домовленостей». Кириленко вважає: Труханов має бути звільнений, міськрада розпущена, призначені нові вибори і в Одесі введено пряме президентське правління.

Екс-депутат Верховної Ради восьмого скликання Єгор Фірсов закликав одеситів не допустити донецького сценарію. Він звинуватив СБУ в тому, що воно досі не знаходить підтвердження наявності у Труханова російського і грецького паспортів і закликав президента змусити СБУ провести належне розслідування.

Спікери «антитрухановського майдану» нагадали про офшори мера і його подвійне громадянства і висунули три вимоги: позбавити Геннадія Труханова українського громадянства, відкрити кримінальну справу за фактом наявності у нього офшорного бізнесу, депортувати з України.

Учасники акції «Одеса без Труханова» заявили, що вона буде безстроковою і триватиме до тих пір, поки Труханов не піде у відставку.

https://www.youtube.com/watch?v=l6eJ85_NeKM

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа