Після прильоту радянського безпілотника до Загреба над Хорватією літають F-16 та Rafale

Ту-141 «Стриж»

Два американських винищувачі F-16 Fighting Falcon розміщені на авіабазі Плесо біля Загреба для виконання бойових навчань з союзниками з Хорватії для підтримки колективної оборони НАТО в Південно-Східній Європі.
Прем’єр-міністр Андрій Пленкович напередодні оголосив про прибуття до Хорватії американських військових літаків, які “залишаться на кілька днів, щоб підтримати безпеку Хорватії”.
16 березня два F-16 здійснили польоти над хорватською столицею.
Напередодні спільні навчання в повітряному просторі Хорватії провели льотчики хорватських військово-повітряних сил та французькі пілоти з авіаносця «Шарль де Голль». Спільні польоти хорватських МіГ-21 і французьких Rafale F3R здійснювалися над регіонами Істрія і Кварнер, Ліка і Кордун, а також над містами Рієка, Пула, Задар та Загреб.
15 березня прем’єр-міністр Пленкович відвідав французький авіаносець «Шарль де Голль» і заявив, що спільні навчання хорватських і французьких військових і політ літаків Rafale над Хорватією є сигналом міцного стратегічного партнерства між двома країнами та посланням про безпеку для громадян Хорватії. .
Активізація навчань ВПС в хорватському небі відбулася після того, як в Загребі кілька днів тому впав великий безпілотник радянського виробництва із вибухівкою.

Балканський оглядач

Джерела:

https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/hrvatska/4210016/nakon-francuskih-rafalea-na-pleso-stizu-americki-f-16-fighting-falcon/?fbclid=IwAR1k3mktNjNVn3YKfjv4u6p2dRJO3SdZxMOjGUMqonsvE7YBwvugWmEbzqo

https://www.dnevno.hr/vijesti/nebom-grmjeli-mocni-rafalei-plenkovic-najavio-sto-nam-sutra-stize-od-amerikanaca-1926670/?fbclid=IwAR0ekzMxdYxRB-Er6ciBXPGqZq1ZUryLTgp6IfyiWIbtoJSgHuRs_0KXYmE

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа