Після поїздки в зону боїв єврокомісар пообіцяв ще 50 мільйонів переселенцям

Єврокомісар Ган проанонсував, що розглядається питання виділення 50 мільйонів на гуманітарні і інфраструктурні проекти

Про це на сторінці у Facebook написала Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, яка перебуває у складі робочої делегації українських та європейських політиків на Донбасі.

«Протягом останніх років Єврокомісія виділила близько 400 мільйонів євро на допомогу Україні, зокрема, й гуманітарну. З них 1,3 мільйона пішли на допомогу Маріуполю, зокрема на створення медичної лабораторії в Східному районі, який постраждав від обстрілів взимку 2015. Також місто змогло закупити нові тролейбуси. А сьогодні відкрито перший гуртожиток для 35 родин переселенців. Це правильно, коли європейські високопосадовці на власні очі бачать , куди спрямовується євродопомога», – зауважила політик.

«Сьогодні комісар Ган проанонсував, що розглядається питання ще 50 мільйонів, які також мають піти на гуманітарні і інфраструктурні проекти. Важливо, що цю спільну поїздку на Донбас представники Уряду використали для міні – консультацій щодо підтримки конкретних проектів з боку ЄС. А щодо парламенту, то від нас люди на місцях чекають злагодженої роботи, регіональна влада просто вимагає якнайшвидше проголосувати пакет енергозаконів. А Єврокомісар Ган звернув особливу увагу га відповідальність парламенту за адаптацію законодавства до європейського, в контексті ратифікації Угоди про асоціацію», – підкреслила Ірина Геращенко.

«Ну, і після розбомбленого Широкіного, мирний – завдяки нашій армії – Маріуполь. Єврокомісар відвідав постраждалий і відновлений район Східний, побував в медичній лабораторії і гуртожитку, які були побудовані і реконструйовані за європейські кошти», – підсумувала політик.

Отримано з поштової розсилки ВРУ; Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Fri, 2 Jun 2017 13:32:59 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа