Пільги оподаткування пенсій можуть отримати тільки екс-прокурори, судді і нардепи

Шанси на те, що працюючим пенсіонерам скасують оподаткування пенсій невеликі, оскільки уряд не готовий втратити понад 1,2 млрд.грн. надходжень, в той час, коли непрацюючих пенсіонерів, які платять пенсійний податок, швидше за все, звільнять від такого оподаткування.

Таку інформацію оприлюднили в Комітеті з питань податкової та митної політики. «Якщо звільнити від оподаткування пенсії працюючих пенсіонерів, це зменшить надходження до бюджету приблизно на 1,2 млрд гривень. Чи готове до цього уряд, невідомо. Тому, не виключено, що до другого читання ця норма може бути знята і залишиться тільки норма про скасування оподаткування пенсій непрацюючих пенсіонерів», – зазначила голова комітету Ніна Южаніна.

В той же час, голова Партії Пенсіонерів Микола Кукуріка пояснив, що без скасування оподаткування пенсій саме працюючим пенсіонерам ініціатива уряду не несе жодного позитиву, оскільки кількість непрацюючих пенсіонерів , які платять податки із пенсій − невелика.

“Якщо оподаткування скасують тільки тим пенсіонерам, пенсія яких вища за 4 тис.грн, то слід розуміти, що в Україні із 12, 5 млн. пенсіонерів їх кількість становить лише 3% від загальної кількості і це – колишні прокурори, судді, нардепи, які мають високі пенсії. Простому пенсіонеру ці зміни не принесуть нічого.”, – зазначив Кукуріка Микола.

Також відомо, що зі всіх зареєстрованих для розгляду законопроектів відібрали лише 4542-4 від 11.05.2016, за ініціативою Юрія-Богдана Шухевича. Цей законопроект рекомендували Верховній Раді України прийняти за основу зі скороченою процедурою розгляду до другого читання.

Інформаційний відділ Партії пенсіонерів України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа