Підведені підсумки програми “Відвага імені І. Гавдиди”

15 жовтня цілим рядом заходів завершилась програма «Відвага імені І. Гавдиди». Проект відбувався на території одразу двох областей Тернопільської та Івано-Франківської   та охопив Львівську, Полтавську та Сумську області – така географія заходів, організованих Молодіжним Націоналістичним Конгресом в рамках цієї програми за підтримки Держмолодьспорту України. На березі річки Дністер, в околицях села Уніж Івано-Франківської області, відбулось молодіжне таборування “Повстанська Ватра – 2012”, що включало в себе серію тренінгів, гутірок, семінар та практичні заняття. Сплав на байдарках, інших човнах по р. Дністер завершився в Тернопільській області. А під час екологічної мандрівки пройшли змагання з орієнтування на місцевості з елементами туристичної техніки, при цьому  учасники подолали більше 70 км. Загалом в заходах взяли участь близько 300 молодих людей практично з усіх регіонів України.

Молодь приїхала, аби обмінятися досвідом, здобути нові навички і познайомитися з цікавими людьми, а також весело провести час. Учасником заходів могла стати будь-яка молода людина за умови дотримання здорового способу життя (не палити, не вживати алкоголь та наркотики). А досвідчені лектори, яскраві гості та фахові інструктори допомогли зробити кожен з етапів програми яскравим та незабутнім.

Лектором по орієнтуванню виступив колишній військовослужбовець Віктор Стеблянко, який докладно розповів хлопцям та дівчатам основи орієнтування на пересічній місцевості та в містах. Набуті знання дуже допомогли пройти вимарш, маршрут якого охоплював не лише поля та ліси, а й пролягав через населені пункти. Багаторічний політв’язень Іван Романюк поділився своїми спогадами про випробування українського підпільника в часи радянського режиму. Своїм досвідом з учасниками ділились експерт в молодіжному громадському русі Олександр Солонтай, успішний бізнесмен і засновник “Кузні” та “Нашого Формату” Владислав Кириченко, письменниця – автор бестселлерів Марія Матіос, видатний тренер, суддя міжнародної категорії з фрі-файту Валерій Чоботар та інші непересічні особистості сучасної України. А під час вечірньої ватри свої пісні виконував тернопільський гурт “Фа-Мажор”.

 Не слід забувати і про фізичні навантаження. Окрім щоденних відтискань та інших вправ, відводився час на гру у регбі, у яку таборовики грали з великим запалом навіть під дощем.

Були тут теренова гра, що відзначилася динамізмом; туристичні змаганням з багатьма видами перешкод, волонтерка. Серед цього була виконана і суспільно корисна робота з очищення та впорядкування Уніжу. А під час сплаву рікою Дністер учасники могли спостерігати неповторну красу каньйону – скелі, найбільший рівнинний водоспад – Джуринський, Дністровські кручі. Тож, незважаючи на вже не літню пору року, всі були задоволені останнім теплом яскравого осіннього сонечка, відчувши себе справжніми козаками та козачками.

Інформцент МНК

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа