Підсумок патрулювання колорадських святкувань по Україні

18341704_1344264022294190_3150175779332196875_n

Вільні Люди по всій Україні патрулювали міста 9 травня

У Харкові активісти “Вільних Людей” разом з Молодіжний Націоналістичний Конгрес – МНК долучились до патрулювання під час проведення сепаратистських акцій, в тому числі “Бєзсмєртного полку”, учасники якого пройшли двома різними групами від площі Свободи до скверу біля філармонії.
“Представники так званого “Бєзсмєртного полка”, заходу, який координується і фінансується РФ (відповідно до розпорядження президента РФ від 05.04.2016 № 68-рп), цього року вирішили не провокувати проукраїнських активістів: забороненої символіки практично не було. Тим не менше, ця акція вчергове показала справжню сутність нових політичних утворень. Такі партії як “Успішна країна”, “Український вибір” та інші – є лише маріонетками в руках Кремля, їхня діяльність є антидержавною, і ми будемо і надалі спостерігати за усіма їхніми заходами, щоб не допустити дестабілізації ситуації в Харкові”, – говорить Діма Комс, координатор Харківського осередку “Вільних Людей”.

У Запоріжжі завдяки зусиллям небайдужих жителів міста, вдалось не допустити чергову спробу “хитнути” місто. “Полк побєди” пройшов свої заявлені 200 метрів коридором ганьби в супроводі Національної гвардії, без якої, в принципі, і ходи б не було…. Загалом, ситуація в місті була більш-менш спокійною, основний міський захід пройшов без жодної червоної шмати (ватнікі-реваншисти стояли в оточенні патріотів). Зокрема, якщо порівнювати з минулим роком, то в парку Перемоги не було жодного червоного прапору, а ті “колорадки”, що ми бачили ( не більше 4 штук), оперативно вилучалися в присутності Національної поліції”, – зазначає Дмитро Харьков, координатор “Вільних Людей” у Запоріжжі.

В Одесі та Києві відбулись сутички з представниками правоохоронних органів. Проте, активісти відзначають, що найважливіше – недопустити реванш проросійських сил, зокрема проведення сепаратистських акцій.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа