Підприємці Луганщини сподіваються на відшкодування зруйнованого або пошкодженого майна

Станица Луганская_html_dbfa0d18Інфраструктура сфери надання послуг населенню Луганщини майже повністю знищена. Про це повідомив координатор проекту «Східне партнерство» Вадим Горан після зустрічі з підприємцями міста Станиця Луганська.

“Підприємці, які мали власні магазини продуктів харчування, на сьогоднішній день змушені виходити на ринок, оскільки зруйновані не тільки приміщення, але і все обладнання. Відсутні станції технічного обслуговування автомобілів. Місцевим жителям завдано збитків не в тисячі, а в десятки мільйонів гривень”, – сказав В. Горан.

За його словами, населення Луганщини не має жодного уявлення про те, яким чином це повинно бути компенсовано.

“На жаль, на сьогоднішній день не існує спеціального закону, який би передбачав матеріальну компенсацію постраждалим. Зараз у Верховній Раді зареєстровано 4 законопроекти. Разом з тим, через пул депутатів, з якими ми спілкуємося, ми запускаємо власний варіант цього законопроекту для того, щоб цей механізм був повним. Наші юристи вже підготували свій варіант такого законопроекту, в якому чітко прописаний механізм компенсацій завданих збитків зруйнованого або пошкодженого майна. Ми стверджуємо, що відшкодування має бути по факту. Тобто, є збиток на мільйон гривень, отже необхідно цю суму компенсувати, а не встановлювати граничну суму, наприклад 100 000 гривень”, – зазначив В. Горан.

Крім того, він заявив, що на сьогоднішній день юристи “Східного партнерства” збирають і готують судові позови на відшкодування компенсацій постраждалим.

Нагадаємо, проект “Східне партнерство” було презентовано у м. Сєверодонецьк.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа