Під Запоріжжям російські окупанти затримали колону евакуації з Маріуполя

zator-kolony-u-Zaporizkij-oblasti

Біля Василівки Запорізької області військові РФ зупинили колону транспорту з евакуйованими маріупольцями та карети “швидкої” з пораненими дітьми. Утворився великий затор, тому 26 березня евакуаційних автобусів з Бердянська більше не буде. Розповідаємо, де можна отримати допомогу по дорозі.

Про призупинення евакуаційної колони біля Василівки у Запорізькій області повідомляє керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

“Поблизу Василівки окупанти створили багатокілометровий затор. У ньому — автівки біженців із Маріуполя та евакуаційні автобуси, які вивозять людей із Бердянська до Запоріжжя. У черзі стоять і карети швидких із пораненими дітьми на борту. Окупанти роблять поглиблений огляд тих, хто перетинає їхній блокпост, і створюють перешкоди для швидкого руху колони”,  — повідомляє Павло Кириленко.

За його словами, українська сторона веде непрості переговори з представниками Росії про пришвидшення пропуску колони у бік Запоріжжя.

rukh-kolony-z-Mariupolia-do-Zaporizhzhia

Маршрут евакуації з Маріуполя до Запоріжжя, скріншот Google Maps

А тим часом міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила: через заблокований під Василівкою транспорт у суботу, 26 березня, евакуаційних автобусів з Бердянська більше не відправлятимуть.

“Через блокування автобусів на блокпостах окупантами централізованої евакуації маріупольців, на жаль, не буде”,  —  заявила міністерка.

Як отримати допомогу у Бердянську?

Безкоштовно дозаправити автівки маріупольці можуть у Бердянську за адресою: вулиця Мелітопольське шосе, 87Б.

За допомогою можна звертатися до:

  • гуманітарних штабів у Бердянську (тимчасово окупованому росіянами): (6153) 3 62 76, (6153) 3 52 52, 097 551 59 17, 050 4 39 75 29;
  • кол-центру у Запоріжжі:  (095) 220 41 11, (067) 220 41 12, 0 800 503 508.

За даними очільника Донеччини, змогли вирватися з заблокованого росіянами Маріуполя близько 65 тисяч людей. Стало відомо, що під завалами маріупольського драмтеатру можливо загинули 300 жінок, дітей та літніх людей, які ховалися там, поки 16 березня російська армія не скинула на будівлю авіабомбу. За повідомленням радника міського голови Петра Андрющенка, ще близько 600 людей ймовірно вижили, але достовірних даних звідти немає.

Джерело: freeradio

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа