Під загрозою не лише Естонія, Латвія та Литва

putin-baltic

Міжнародні дипломати переконані, що Росія не зупиниться, якщо переможе у війні проти України. І мовиться не лише про наступ на Литву, Латвію та Естонію, а й низку інших країн.

Як зазначив американський дипломат Роберт Пірсон, імперські амбіції Володимира Путіна не обмежуються лише Україною. Він переконаний, що у списку потенційних жертв Росії є ще низка країн, і це не лише Естонія, Латвія та Литва – список потенційних жертв Росії значно ширший. Крім них до нього входять також Польща, Словаччина, Чехія, Угорщина, Румунія, Болгарія. І навіть Молдова, яка не є членом НАТО.

Відповідне припущення дипломата вкотре доводить, що Росія прикривається ймовірним нападом Альянсу, щоб легітимізувати свої імперські амбіції. Дипломат також додав, що навіть після програшу Україні Путін намагатиметься посилити свою військову присутність на Заході. Тож він буквально змусить офіційний Мінськ підкоритися Москві. Для того, щоб російські війська на постійній основі були на території Білорусі, як це відбувається у Сирії та Казахстані. Не виключається також активізація діяльності у Калінінграді та вздовж кордонів Росії з країнами Балтії. Таким чином країна-агресорка залякуватиме Естонію, Латвію, Литву, Польщу, а також Німеччину. З огляду на це Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн закликала держави-члени ЄС “швидко поставити” Україні необхідні системи озброєнь. Це стосується всіх держав-членів Європейського союзу, заявила вона в інтерв’ю Bild. “Ті, хто можуть, повинні діяти швидко, бо тільки так Україна зможе вижити в гострій оборонній битві проти Росії”, – додала фон дер Ляєн. Вона також закликала європейських лідерів не відкладати ухвалення рішення через відмінності в категоріях військової допомоги.”Я не роблю відмінностей між важкою та легкою зброєю. Україна має отримати все, що їй потрібно для захисту, і те, з чим вона може поводитись”, – резюмувала політикиня. Адже Україна і направду зараз мимоволі стала “бойовою армією” НАТО від успіхів якої залежить мир і спокій у наших ближніх, і не тільки, сусідів по європейському дому!

Георгій Лук’янчук

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа