Під тиском активістів Білгород-Дністровська міськрада виділила землю для храму УПЦ КП

15 вересня депутати міської ради Білгорода-Дністровського Одеської області вирішували на сесії питання про виділення землі під будівництво храму Української Православної церкви Київського патріархату. До порядку денного це питання за наполяганням активістів «Правого сектору» та кількох громадських організацій з голосу внесла голова міськради Алла Гинак.

Як і очікувалося, сесія видалася не по-осінньому «гарячою». Днем раніше одеська активістка Олеся Денисенко в соцмережі закликала всіх прихожан і всіх патріотів України прийти на сесію і підтримати вимогу УПЦ КП. За її словами, у місті немає жодного українського храму, а отцю Іоанну, який очолює релігійну общину Київського патріархату, влаштували справжню травлю. Дійшло навіть до підпалення поклонного хреста, біля якого віряни здійснювали молебні.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook керівник одеського «Правого сектору» Сергій Стерненко, в залі зібралася паства отця Іоанна, а також прихожани православних церков Московського патріархату, молоді люди у формі з символікою батальйону «Азов», а ще представники радикальних об’єднань і партій. «Людей дуже багато. Не всі вміщаються у залі засідання», – написав С.Стерненко.

Напередодні від представників общин УПЦ УП надійшла заява з проханням про виділення земельної ділянки на вулиці Олімпійській (колишній Комсомольській) під спорудження храму. Однак це питання не знайшло підтримки у більшості депутатів, що викликало обурення у присутніх на пленарному засіданні ветеранів АТО і представників громадських організацій. Вони наполягли, щоб депутати проголосували повторно і заявили, що не залишать зали до тих пір, поки питання не буде вирішене позитивно. З другого разу необхідну кількість голосів було набрано і ділянка землі на Олімпійській, на місці колишнього літнього кінотеатру, віддана Українській православній церкві Київського патріархату.

Під тиском активістів Білгород-Дністровська міськрада виділила землю для храму УПЦ КП_html_d9112469

Тож у Білгороді-Дністровському московська монополія на православ’я тепер зруйнована. Громадські активісти вважають, що це важливий момент сучасного розвитку Бессарабії всередині української держави і удар по сепаратистським настроям, які прихильники «русского міра» силкуються нагнітати у регіоні.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа