Під Старобешевим, гуманітарною місією в АТО виявлені останки офіцера-десантника

Гуманітарна місія «Чорний тюльпан» у ході робіт, які велися протягом 23-26 жовтня, виявила останки військовослужбовця, імовірно офіцера-десантника. Разом з тілом був знайдений радянський офіцерський медальйон, на якому зі зворотного боку був приклеєний скотчем православний хрестик.

Гуманітарна місія «Чорний тюльпан», незважаючи на труднощі, продовжує роботи в Донецькій області. Іноді важко уявити, наскільки може ускладнити навіть найпростіші побутові умови зниження температури повітря до 0 градусів, (а вночі стовпчик термометра часто опускається добре нижче нульової позначки) – не кажучи вже про пошукові та земляні роботи.

Однак, зараз пошуковці зіткнулися з новою проблемою: за три дні інтенсивних пошуків на території всієї Донецької області (більше десяти місць ймовірного знаходження останків) ними було виявлено і ексгумовано лише одне тіло. В інших місцях останків виявлено не було, або ці місця дуже важко було локалізувати, бо прив’язки з географічними координатами – справа досить рідкісна. Найчастіше в якості орієнтирів служить або згоріла техніка (яку активно переробляють на металобрухт) або тимчасові штучні орієнтири, які вразливі для природних та інших факторів.

Під Старобешевим пошуковою групою в неглибокій тимчасової могилі (саморобний хрестик і невелика земляна насип привернула увагу представників гуманітарної місії) були виявлені останки офіцера у формі і з нашивками повітряно-десантних військ. На тілі було знайдено офіцерський медальйон радянського зразка – на звороті скотчем був наклеєний хрестик. На жаль, документів з тілом не було. Останки і медальйон направлені на ідентифікацію.

Пошукова група гуманітарної місії «Чорний тюльпан» планує продовжити свою роботу. Зокрема, вкрай перспективним щодо пошуків вважається Луганська область, в якій, на жаль, пошукові роботи поки що не ведуться.

Джерело: unm.org %D0%9F%D1%96%D0%B4-%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%BC-%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%96%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%8E-%D0%BC%D1%96/

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа