Під Іловайськом знайшли останки ще 8 українців, один ідентифікований

Пошукова група гуманітарної місії ВГО «Союз «Народна Пам’ять» продовжує роботу під Іловайськом. Виявлені останки ще 8 військовослужбовців, один з яких вже ідентифікований – це танкіст з Інгульця.

Триває унікальна гуманітарна місія Всеукраїнської громадської організації «Союз «Народна пам’ять», що проходить в зоні АТО: пошук та ексгумація для передачі родичам тіл загиблих солдатів української армії і правоохоронних органів. В районі Савур-могили і під Иловайском, пошукові групи вже виявили останки 31 українського військовослужбовця.

Продовжуючи роботи під Іловайськом, були знайдені останки ще вісьмох українських військовослужбовців. У братській могилі були прикопані шестеро бійців, поруч з розбитою, мабуть, прямим попаданням, зеніткою були зібрані останки ще одного – вочевидь, артилериста-зенитчика; його буквально розірвало на шматки.

Останки ще одного українського військовослужбовця – танкіста – силою вибуху (можливо, здетонував боєкомплект) були закинуті на висоту 5-7 метрів і повисли на проводах.

Місцева адміністрація посприяла нашим пошуковцям – надіслала автопідйомник, за допомогою якого тіло вдалося зняти. За документами і нагороди вдалося встановити особу – танкіст був родом з Інгульця.

Роботу необхідно продовжувати – занадто ще багато місць, які не обстежені; але для того, щоб вести пошуки – щотижня необхідно не менше 50 тис. гривень.

Пошукова місія гостро потребує коштів і добровольців-волонтерів для роботи в зоні АТО.

Вже найближчим часом потрібно сплатити: 5-6 транспортно-вантажних автомобілів для перевезення учасників місії та 1-2 рефрижератора для транспортування тіл полеглих солдатів. Крім цього, необхідно спеціальне обладнання для пошуку і вилучення тіл загиблих; страховки всім членам місії на випадок поранення чи загибелі; сучасні засоби зв’язку; засоби особистого захисту, спеціальні костюми, окуляри, рукавички, взуття, респіратори.

Фінансові кошти прохання переказувати на рахунок: АТ «Укрсиббанк»р/р 26004454854700 МФО 351005, ЄДРПОУ 09807750, ВГО «Союз «Народна пам’ять», призначення платежу – Фонд пошуку загиблих на сході України.

Звертайтесь: Телефон: +38-044-362-77-61, +38-094-927-47-61, е-mail: office@ unm.org.ua, Всеукраїнський сайт з пошуку зниклих без вести naidy.org.ua гаряча лінія: 0-800-210-135.

Війна закінчиться тільки тоді, коли буде похований останній солдат.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа