Під час авіаудару Ізраїлю в Сирії загинув старший радник Іранської революційної гвардії

reutersБейрут, 25 грудня (Reuters) – Ізраїль внаслідок повітряного удару поблизу сирійської столиці Дамаска в понеділок убив старшого радника Революційної гвардії Ірану, повідомили три джерела безпеки та державні ЗМІ Ірану.

Джерела повідомили Reuters, що радник, відомий як Сайєд Разі Мусаві, відповідав за координацію військового альянсу між Сирією та Іраном.

Державне телебачення Ірану перервало свою регулярну трансляцію новин, щоб оголосити про вбивство Мусаві, описавши його як одного з найстаріших радників гвардії в Сирії.

У ньому сказано, що він був «серед тих, хто супроводжував Касема Сулеймані», керівника елітного гвардійського підрозділу «Кудс», який був убитий під час атаки безпілотника США в Іраку в 2020 році.

З боку ізраїльських військових не було жодних коментарів.

Ізраїль роками здійснював напади на ті, що він назвав пов’язаними з Іраном цілі в Сирії, де вплив Тегерана зріс після того, як він підтримав президента Башара Асада у війні, яка спалахнула в Сирії в 2011 році.

Раніше цього місяця Іран заявив, що ізраїльські удари вбили двох членів Революційної гвардії в Сирії, які служили там військовими радниками.

Репортаж Лейли Басам; Написання Майї Ґебейлі; Редагування Ендрю Которна

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа